Heikki Hattunen

Heikki Hattunen on työskennellyt Suomen Kansallisoopperassa vakituisena oopperalaulajana vuodesta 2020. Hattunen teki debyyttinsä Kansallisoopperassa kaudella 2018–2019 laulamalla roolit kahdessa kantaesityksessä, Pikaparantolassa ja Jäässä. Hän on esiintynyt Radion Sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Kuopion ja Joensuun kaupunginorkesterien, sekä Helsingin Poliisisoittokunnan solistina. Savonlinnan oopperajuhlilla hän on laulanut kuorossa ja soolokvartetissa. 

Heikki Hattunen on laulanut produktioissa, joita ovat johtaneet mm. Hannu Lintu, Klaus Mäkelä, Alberto Hold-Garrido, Jaakko Kuusisto, Christian Øland, Kornilios Michailidis, Juhani Lamminmäki, Kalle Kuusava, Huba Hollókői, Sasha Goetzel ja Martin Segerstråle;
sekä ohjanneet Victoria Newlyn, Anna Kelo, Kim Amberla, Maria Sid, Katariina Lahti, Anselmi Hirvonen, Huba Hollókői ja Marco Bjurström.

Hattunen on esiintynyt erilaisissa oratorio-, passio- ja kirkkomusiikkikonserteissa. Hänen äänensä soveltuu moniin tehtäviin, olipa kyseessä aaria Rossinin Stabat Materista, tenorisoolot Rahmaninovin Vigiliasta tai evankelistan tehtävät Bachin passioista. 2018 Hattunen esitti Leoš Janáčekin laulusarjan Kadonneen päiväkirja, ja kantaesitti Janne Salmenkankaan sille pariksi säveltämän laulusarjan Ensimmäinen päiväkirja, johon libreton Hattunen kirjoitti itse.

Tulevaisuuden solistitehtäviä on mm. rooli Kansallisoopperan CircOpera 2.0 -kantaesityksessä sekä evankelistan ja tenorisolistin rooli Cantores Minoreksen jouluoratoriossa Hannu Norjasen johdolla.

Hattunen palkittiin kolmannella palkinnolla Kangasniemen laulukilpailussa 2016.

Esiintymiset Reko Tammi puh. 040 7361992, info(at)rt-tuotanto.fi.