Heikki Hattunen

Heikki Hattunen on Suomen Kansallisoopperan vakituinen oopperalaulaja. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolta 2019, sekä teologian maisteriksi Joensuun yliopistosta 2010 pääaineenaan ortodoksinen kirkkomusiikki. Hän sai kolmannen palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa 2016.

Hattunen on tehnyt roolit Kansallisoopperan suomalaisissa kantaesityksisissä Jää ja Pikaparantola. Hänen muita oopperarooleja ovat mm. Lenski (Tšaikovski: Jevgeni Onegin), Ensimmäinen mies (Kokkonen: Viimeiset kiusaukset), Tito (Mozart: La clemenza di Tito), Flute (Britten: Kesäyön unelma) ja Remendado (Bizet: Carmen).

Heikki Hattunen on esiintynyt solistina ja evankelistana niin läntisissä kuin ortodoksisissa kirkkomusiikkiteoksissa, joita ovat säveltäneet mm. J.S.Bach, Händel, Mozart, Mendelssohn, Rossini, Rahmaninov, Tšesnokov, Moody, sekä Hattusen ikätoverit. Hän on esiintynyt mm. RSO:n, Tapiola Sinfoniettan, Kuopion kaupunginorkesterin ja Helsingin Poliisisoittokunnan solistina.

Esiintymiset Reko Tammi puh. 040 7361992, info(at)rt-tuotanto.fi.